Hakkında


SALİH GÜRBÜZ

 


Kısa Özgeçmiş

Salih GÜRBÜZ 2020 yılında Halkla ilişkiler bilim alanında doçentlik ünvanını almış, Halkla ilişkiler, sosyal medya iletişimi, siyasal iletişim, kurum imajı ve itibarı, göstergebilim, sosyal medya yayıncılığı, kişilerarası iletişim, dijital tanıtım, göç ve uyum alanlarında çalışmaktadır. Çok sayıda  hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri, uluslararası konferans ve sempozyumlarda sunulmuş bildirileri, ulusal ve uluslararası editörlü kitaplarda bölüm yazarlığı, ulusal -uluslararası kitap editörlükleri olan yazar, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanlığı görevini de 2017’den beri yürütmektedir.

Salih GÜRBÜZ,  akademik kariyerinin yanında 2004’den beri Bölgesel radyolarda aile, eğitim, iletişim, insan, şehir konularında kültür-sanat, haber ve düşünce formatında radyo programları hazırlayıp sunmakta, yerel ve ulusal gazetelerde köşe yazıları yayınlamaktadır.
Evli ve iki çocuk babasıdır.

Detaylı Özgeçmiş
Salih Gürbüz Konya’da doğmuş, ardından babası Mustafa GÜRBÜZ’ün Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki görevi dolayısı ile küçük yaşta Aydın ilinde yaşamaya başlamıştır.
İlkokul birinci sınıfın ilk dönemini babasının askerlik vazifesi sebebiyle Konya’da Meram İlçesi Yunus Emre İlkokulunda  okumuştur. Bu ilk tahsilinde ilk öğretmeni de Muzaffer Yaprakçı Bey olmuştur. Ardından İlkokul eğitimine Aydın İli Umurlu Beldesinde devam etmiştir. Hayatını şekillendiren öğretmeni ise Feriha AYDEMİR Hanımefendi olmuştur.
Orta öğrenimi Aydın İli Aydın Anadolu İmam Hatip lİsesi orta kısmında ve Aydın İli Efeler Lisesinde Yabancı Dil alanında tamamlamıştır. Ortaokul hayatında mesleki anlamda kendisinde iz bırakan öğretmenleri Recep GEZİR (genç bir öğretmen olan Recep GEZİR Bey meslek dersleri öğretmeni oluğ, hem gençliği ve hem de mesleki kariyerindeki ilk yılları olması nedenleri ile özellikle öğrencileri samimi ilişkileri olan bir öğretmendi), Fen Bilgisi Öğretmeni Şeref ÖZ (derslerinde anlattıkları ile öğrencileri üzerinde iz bırakabilen örnek bir öğretmendi), Türkçe Öğretmeni Aliye ZARARSIZSOY Hanım, İngilizce Öğretmeni Metin ATSAL, Beden Eğitimi Öğretmeni Ramazan Bey olarak ifade etmektedir. Lise yıllarında ise İngilizce, Edebiyat ve Felsefe dersleri ile oldukça ilgili bir eğitim öğretim hayatı geçirirken, Özellikle İngilizce Öğretmeni Samet SERBEZ Bey’in eğitmenlik ve öğretmenlik mesleğini icra edişi ilerleyen yıllarda kendisine de örnek teşkil etmiştir.
Lise öğrenimi tamamladıktan sonra üniversite öğrenimine devam etmiş, bu süreçte, radyo programcılığı ve gazetecilik mesleklerini de kurumsal yapılarda çalışarak öğrenmiştir. İletişim ve medya alanlarına olan ilgisi ise Lise yıllarında başladığı Aydın Bizim Eller Radyodaki radyo programcılığı denemelerine ve lise yıllarında ingilizce olarak kendi harçlıkları ile fotokopi ve el yazması olarak çıkardığı ve çoğalttığı dergi çalışmalarına kadar dayanmaktadır.

Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden 2006 yılında mezun oldu. 2010 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini, 2016 yılında “Milli Eğitim Bakanlığının Kurumsal İmaj Algısı: Konya Örneğinde Bir Saha Araştırması” isimli teziyle doktorasını tamamladı.

Akademik kariyerine devam ederken, 2004-2017 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda çeşitli kademelerde ingilizce öğretmenliği görevini yürüttü.

2004’de Konya Altınekin Merkez İlköğretim Okulunda,

2006’da Konya Selçuklu Mimar Sinan İlköğretim Okulunda,

2007-2011 yıllarında Konya Ereğli Barbaros İlköğretim Okulunda, Konya Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesinde,

2011-2014 yıllarında Konya Meram Şehit Yunus Berber İlköğretim okulunda,

2014-2017 yıllarında Konya Karatay Mehmet Bayır İmam Hatip Ortaokulunda, Karatay Dr. Ali Rıza Bahadır Kız Anadolu İHL’de,

öğretmenlik mesleğini aşkla yürütmüştür.

Artan aşk ve tutkusuyla; 2011’de başladığı doktora çalışmaları ardından 2017’de Yrd. Doç. Dr. olarak başladığı akademideki yolculuğu, 2020 Kasım itibariyle Doç. Dr. olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde devam etmektedir.  Aynı zamanda 2017’den beri Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

2017 yılında Kurum İmajı Bileşenleri ve Belirleyicileri isimli doktora tezinden üretilmiş ilk ulusal kitabını yayınladı.

2017’de Research Methods and Techniques in Public Relations and Advertising,

2018’de Public Relations and Advertising Theories: Concepts and Practices,

2019’da Public Relations In The Networked Publics isimli uluslar arası kitaplarda bölümleri yayınlandı.

2020’de Prof. Dr. Enderhan KARAKOÇ ve Dr. Öğr. Üyesi Onur TAYDAŞ’ın editörlüğünde çıkan “Toplumsal Hareketler ve Medya Kavramlar, Kuramlar ve Tartışmalar”  isimli kitapta Doç. Dr. Bayram Oğuz AYDIN ile “Yeni Toplumsal Hareketler ve Twitter İlişkisi: #boycottpuma Örneği” başlıklı yayını ile yer almıştır.

Bu kitap bölümlerinde sırasıyla Survey as a Quantitative Research Method başlığı ile anket tekniğini; The Use of New Communication Technologies in Impression Management for Digital Publicity: A Study on Turkey Home Project başlığı ile İzlenim Yönetimi üzerine ve The Use of Digital Storytelling as a Public Relations Tool for Corporate Reputation: TheSample of Tat Gıda Farmer Stories başlığında ise kurumsal itibar üzerine, “Yeni Toplumsal Hareketler ve Twitter İlişkisi: #boycottpuma Örneği” başlıklı çalışmada ise dünyaca bilinen Puma markasının İsrail Futbol Federasyonunun sponsorluğuna karşı Twitter üzerinden gelişen bir toplumsal hareket üzerine araştırmalar yapmıştır.

Çeşitli ulusal ve uluslararası hakemli akademik dergilerde Halkla İlişkiler, Sosyal Medya İletişimi, Kurum İmajı, Siyasal İletişim, Dijital Tanıtım, Kişilerarası İletişim alanlarında makaleleri yayınlanmıştır. Yayınlanan bilimsel çalışmalara bu site üzerinden ulaşılabilir.

Salih GÜRBÜZ,  akademik kariyerinin yanında 2004’den beri Bölgesel radyolarda aile, eğitim, iletişim, insan, şehir konularında kültür-sanat ve düşünce formatında radyo programları hazırlayıp sunmakta, yerel ve ulusal gazetelerde köşe yazıları yayınlanmaktadır.

Yaptığı bazı radyo programları ise; “Beyin Fırtınası Yarışma Programı”, “Gecenin Seyri” haber-aktüel- yorum programı,  “Önüm Arkam Sağım Solum Hayat” aktüel programı, “Ne Olsun” aktüel- haber programı, Şehir Konuşmaları eğitim, iletişim programları olarak kısaca sıralanabilir.

Bu web sayfasında yazarın akademik yayınlarına ve gazetelerde yayınlanmış çeşitli yazılarına ulaşılabilir.

İletişim bilgileri:

e-mail: gurbuzsalih@hotmail.com

Akademik Sosyal Medya Hesabı: https://konya.academia.edu/SalihG%C3%BCrb%C3%BCz

Sosyal Medya

Bir cevap yazın